Для людей, які живуть з діабетом, вибір здорової їжі дуже важливий для керування їхньою вагою та рівнем цукру в крові. Здорова дієта також може допомогти покращити рівень холестерину та кров'яний тиск, а також знизити ризик інших ускладнень, пов'язаних із діабетом 2 типу. Однак важливо знати, що не всі здорові продукти містять однакову кількість вітамінів та мінералів, а це означає, що поживні речовини в помідорах можуть відрізнятися від поживних речовин у капусті чи шпинаті.
Окрім вмісту поживних речовин, людям також важливо враховувати глікемічний індекс (ГІ) їжі. Знання трохи більше про ГІ може допомогти вам більш правильну їжу. Загалом продукти з низьким ГІ (55 або менше) є найкращим вибором для діабетиків. Кажуть, що помідори мають глікемічний індекс 30, що робить їх їжею із низьким ГІ, яка навряд чи викличе небажані побічні ефекти.
Помідори є джерелом різних необхідних поживних речовин. Також Вони є відмінним джерелом антиоксидантного лікопена, який, як було показано, знижує ризик певних хвороб, включаючи рак, хвороби серця та дегенерацію жовтої плями. А також багаті вітаміном С, калієм, фолієвою ксилотою та вітаміном К.
Дослідники виявили, що вживання томатів може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, пов'язаних із діабетом 2 типу. В одному дослідженні 2011 року повідомлялося, що у пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу, які щодня вживали 200 г сирого томату, було знижено кров'яний тиск.
Помідори, як і інші не крохмалисті продукти, можуть бути безпечно включені до вашої дієти для діабетиків. Проте вибирайте прості помідори, оскільки інші продукти на томатній основі, у тому числі томатний соус і томатний сік, можуть спричинити підвищення рівня цукру в крові. Наприклад, томатний соус із доданим цукром має глікемічний індекс 45.
Помідори можна їсти різними способами, у тому числі у сирому чи вареному вигляді. Їх можна додавати в бутерброди, салати, соуси та напої. Просто переконайтеся, що ви зберігаєте свіжі помідори не в холодильнику, так як це може погіршити їх смак. Натомість спробуйте зберігати їх у сухому прохолодному місці.
Відмова від відповідальності: Поради та пропозиції, згадані у статті, призначені лише для загальної інформації та не повинні розглядатися як професійні медичні рекомендації. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем або дієтологом перед внесенням будь-яких змін до свого раціону.