Чи піднімають томати рівень цукру в крові?

Чи піднімають томати рівень цукру в крові?

Для людей, які живуть з діабетом, вибір здорової їжі дуже важливий для керування їхньою вагою та рівнем цукру в крові. Здорова дієта також може допомогти покращити рівень холестерину та кров'яний тиск, а також знизити ризик інших ускладнень, пов'язаних із діабетом 2 типу. Однак важливо знати, що не всі здорові продукти містять однакову кількість вітамінів та мінералів, а це означає, що поживні речовини в помідорах можуть відрізнятися від поживних речовин у капусті чи шпинаті.

Окрім вмісту поживних речовин, людям також важливо враховувати глікемічний індекс (ГІ) їжі. Знання трохи більше про ГІ може допомогти вам більш правильну їжу. Загалом продукти з низьким ГІ (55 або менше) є найкращим вибором для діабетиків. Кажуть, що помідори мають глікемічний індекс 30, що робить їх їжею із низьким ГІ, яка навряд чи викличе небажані побічні ефекти.

Як додати помідори до дієти

Помідори є джерелом різних необхідних поживних речовин. Також Вони є відмінним джерелом антиоксидантного лікопена, який, як було показано, знижує ризик певних хвороб, включаючи рак, хвороби серця та дегенерацію жовтої плями. А також багаті вітаміном С, калієм, фолієвою ксилотою та вітаміном К.

Дослідники виявили, що вживання томатів може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань, пов'язаних із діабетом 2 типу. В одному дослідженні 2011 року повідомлялося, що у пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу, які щодня вживали 200 г сирого томату, було знижено кров'яний тиск.

Помідори, як і інші не крохмалисті продукти, можуть бути безпечно включені до вашої дієти для діабетиків. Проте вибирайте прості помідори, оскільки інші продукти на томатній основі, у тому числі томатний соус і томатний сік, можуть спричинити підвищення рівня цукру в крові. Наприклад, томатний соус із доданим цукром має глікемічний індекс 45.

Помідори можна їсти різними способами, у тому числі у сирому чи вареному вигляді. Їх можна додавати в бутерброди, салати, соуси та напої. Просто переконайтеся, що ви зберігаєте свіжі помідори не в холодильнику, так як це може погіршити їх смак. Натомість спробуйте зберігати їх у сухому прохолодному місці.

Відмова від відповідальності: Поради та пропозиції, згадані у статті, призначені лише для загальної інформації та не повинні розглядатися як професійні медичні рекомендації. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем або дієтологом перед внесенням будь-яких змін до свого раціону.

Опубликовано 2019-03-04 Блог 120700

Нещодавно переглянуті

Немає продуктів